الكول سلو (Coleslaw) هو سلطة خضراء تتكون من الملفوف الأبيض المفروم ناعمًا، والجزر المبشور، والكرفس المفروم، وخلطة زيت وعصير ليمون وصلصة مايونيز.
مقادير الكول سلو
- 4 كوب كرنب مقطع صغير.
- 1\4 كوب جزر مبشور.
- 1\3 كوب سكر.
- 1\2 ملعقه ملح صغيرة.
- 1\8 ملعقه صغيرة فلفل.
- 1\4 كوب لبن.
- 1\2 كوب مايونيز.
- 1\2 1ملعقه خل.
- 1\2 2 ملعقه عصير ليمون.
خطوات عمل الكول سلو
1- فى بوله نضع الكرنب والجزر.
2- وفى بوله اخرى نضع السكر والملح واللبن والمايو نيز والخل وعصير الليمون ونخلطهم مع بعض كويس.
3- ثم نضع الخليط على الجزر والكرنب ونقلبهم مع بعض كويس.
4- وندخلهم الثلاجه لمدة ساعتين.
5- ونقدمهم فى طبق الغرف.
2- وفى بوله اخرى نضع السكر والملح واللبن والمايو نيز والخل وعصير الليمون ونخلطهم مع بعض كويس.
3- ثم نضع الخليط على الجزر والكرنب ونقلبهم مع بعض كويس.
4- وندخلهم الثلاجه لمدة ساعتين.
5- ونقدمهم فى طبق الغرف.